Keresés
Close this search box.

PIN KÓD vs. SMART KÁRTYA

Fogalomtár > PIN KÓD vs. SMART KÁRTYA

A targoncát használó vállalatok egyik folyamatos problémája az indítókulcsok kezelése. Az egyik leggyakoribb hiba, hogy a kulcsot benne hagyják a targoncában, ami szabálytalan és jogosulatlan használatra ad lehetőséget. További problémák adódnak a kulcs elvesztéséből, vagy ha valaki véletlenül magával viszi haza, stb.
A legelterjedtebb lehetséges megoldások a PIN kódos, vagy Smart kártyás hozzáférés szabályozás.

PIN kódos rendszer

Az egyedi kód megadása megoldást jelent a kulcs elvesztésére, hiányára. Előnye, hogy nem kell a kezelőnek magánál hordania semmit a gépek bekapcsolásához. Azonban gyakran előfordul, hogy megadják a kódot más személyeknek is, vagy ellesik illetéktelenek, ami után már egyre többen tudják használni a targoncát, így a PIN kód elveszti egyedi azonosító funkcióját.

Az így megismert kódok törlése, új kód generálása időigényes feladat, mivel minden érintett targoncán el kell végezni.

Smart kártyás rendszer

A rendszerben minden kezelő saját kártyával rendelkezik. A kártyát csak érintésre kell használni, így mindig a kezelőnél marad. A kártya elvesztése esetén az központilag letiltható a rendszerben, így megelőzhető a jogosulatlan használat. A kártyához különféle jogosultságok és érvényességi idők állíthatók be, így biztosítva a személyre szabott használatot. Egy kártyával több targoncát is lehet vezetni. Hátránya, hogy a kártya megsérülhet vagy a kulcshoz hasonlóan elhagyható.

További tudástár anyagok

ÜZEMÓRÁK JELENTÉSE

A belsőégésű motorral hajtott targoncánál a beindított motor, az elektromos targoncánál a bekapcsolás keletkezteti a Bekapcsolt üzemórát (a targoncák jellemzően ezt jelzik ki). A Használatban

Tovább olvasom »

Hírlevél

Ha szeretne értesülni az okos targonca megoldások újdonságairól, az iparágat érintő hírekről és az ezzel kapcsolatos tapasztalatainkról vagy gondolatainkról, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hírlevél feliratkozás

Írjon nekünk

Kérjük, töltse ki az alábbi mezőket! Miután megkaptuk üzenetét, hamarosan jelentkezni fogunk.

Kapcsolati űrlap