Keresés
Close this search box.

TruckLOG targonca flottamenedzsment rendszer

Tartsa ellenőrzése alatt a vállalatán belüli anyagmozgatást! A TruckLOG targonca flottamenedzsment rendszerrel hatékonyan, költségtudatosan és biztonságosan üzemeltetheti targoncáit.

A rendszerből nyert adatokat elemezve folyamatosan növelheti a belső logisztika hatékonyságát és optimalizálhatja meglévő folyamatait. A márkafüggetlen TruckLOG használatával megszűnnek a jogosulatlan géphasználatból eredő problémák, visszaszorul az ütközések száma, csökken a targoncákkal okozott károk mértéke, leszoríthatók a működési-üzemeltetési költségek, nyomon követhetővé válnak a járművek és kezelőik, továbbá cége megfelelhet a jogszabályokban előírt biztonsági előírásnak.

TruckLOG flottamenedzsment

A rendszer elemei

TK5 fedélzeti eszköz

A színes, érintőképernyős, targoncára szerelt márkafüggetlen terminál rögzíti és továbbítja a működési adatokat, továbbá rendszerüzeneteket jelenít meg a targonca vezetőjének.

Kommunikációs hálózat

Az összegyűjtött adatokat a rendszer vagy a saját Coordinator-Router vezetéknélküli hálózatán, vagy a GSM hálózaton keresztül továbbítja a szerver felé.

EVO szoftver

A webes felületen elérhető EVO szoftveren belül standard elemzések és riportok segítik a targonca flotta menedzselését.

A rendszer funkciói, főbb előnyei

Kártyás targoncaindítás és kezelőazonosítás

A TruckLOG rendszer installálása után a targoncák csak személyre szóló azonosítókártyával indíthatók és használhatók, a gyári indítókulcs a továbbiakban nem szükséges. Minden kezelőnek, felelős vezetőnek és szervizmérnöknek egyedi kártyája van (Kezelői, Manager és Engineer azonosító kártyák), amihez Ön egyéni jogosultságokat és érvényességi időket rendelhet. Márkafüggetlen termékként bármilyen gyártmányú, típusú és évjáratú targoncára kiépíthető a rendszer.

iTruck kártyás targoncaindítás

Amiért ajánljuk Önnek…

Elektronikus emelőgép napló

Elektronikus emelőgép napló

A targonca indítása előtt a fedélzeti eszköz megjeleníti a kötelező műszakos ellenőrzőlistát: a kezelő csak az eldöntendő kérdések megválaszolása után (pl. „Van-e olajfolyás?”) tudja elindítani a járművet. A rendszer rögzíti a válaszokat; hibátlan állapotfelmérés esetén indíthatóvá teszi a targoncát, míg hiba észlelésekor figyelmeztető üzenetet jelenít meg a kezelőnek és email értesítést küld a hiányosságokról, súlyos hiba észlelésekor pedig blokkolja a targonca használatát és üzemen kívül helyezi a gépet.

Amiért ajánljuk Önnek…

Ütközésérzékelés és letiltás

A targoncán elhelyezett gyorsulásérzékelő G-szenzor három irányban érzékeli a targoncát ért erőhatásokat (fel-le, előre-hátra, oldal). A targoncával okozott vagy a targoncában bekövetkezett ütközési eseményeket a rendszer folyamatosan naplózza (dátum, időpont, kezelő neve, ütközés iránya, erőssége, lokáció), és igény esetén email értesítést is küld a felelős vezetőknek. Erős ütközés esetén a rendszer blokkolja a targonca működését (pl. aktiválja a gépen a lassú „kúszómódot”), továbbá üzemen kívül helyezi a targoncát, amit csupán megfelelő jogosultsággal rendelkező kártyával lehet feloldani.

Targonca ütközésérzékelő szenzor

Amiért ajánljuk Önnek…

TruckLOG out of service

Tétlenségi, illetve üzemen kívüli állapotkezelés

Amennyiben a kezelő nem használja a targoncát (nem halad vagy emel), egy előre meghatározott tétlenségi időkorlát után a rendszer kikapcsolja a járművet. Ezen kívül kritikus helyzetekben a targonca üzemen kívül is helyezhető. Beállítható többek között, hogy a targoncát ne lehessen használni erős ütközés után, súlyos műszaki hiányosság észlelésekor, vagy biztonsági és egyéb okokból . Az üzemen kívüli állapotban töltött időt naplózza a rendszer, és azt csak az erre jogosult munkatárs oldhatja fel Manager kártyával.

Amiért ajánljuk Önnek…

Használati adatok rögzítése

A rendszer minden targoncánál egyedileg méri a bekapcsolt és a használati állapot (emelés vagy haladás) időtartamát, továbbá kezelőhöz kötötten naplózza ezen bejelentkezési adatokat. Az összegyűjtött adatok a kommunikációs hálózaton keresztül kerülnek továbbításra, a központi szerveren tárolódnak, amit Ön a TruckLOG webes EVO alkalmazáson keresztül érhet el.
A fenti működési adatok mellett – egyedi igény szerint – további állapot mérési lehetőségekkel is kiegészíthető a rendszer (pl. üres/terhelt állapot mérése).

Használati adatok rögzítése

Amiért ajánljuk Önnek…

Karbantartács menedzsment

Karbantartás-menedzsment, üzemóra-számlálás

Az installáláskor feljegyzett aktuális üzemóra érték beállítása után a rendszer folyamatosan méri a gép üzemóráját. Ez a funkció biztosítja az üzemórához kötött események (például a kötelező szerviz esedékességének) időben történő jelzését. A rendszer a lejárathoz közeledve üzenetet jelenít meg a kijelzőn (pl. „1500 üzemórás szerviz esedékes”), továbbá értesítést küld (email, SMS) a felelős vezetőnek és a szerviz szolgáltatónak. Beállítástól függően akár üzemen kívül is helyezhető a targonca mindaddig, amíg el nem végzik a szükséges karbantartási feladatokat.

A rendszerben – az üzemórához kötött események mellett – időponthoz kötött események (például szerkezeti és fővizsgálatok időpontjai) is megadhatók. Az időszakos biztonsági vizsgálatok elvégzése után új időpont állítható be vagy Engineer kártyával a fedélzeti eszközön, vagy távolból az online EVO szoftveren keresztül.

Amiért ajánljuk Önnek…

Üzenetküldés, automatikus értesítések

A rendszer kétirányú, valós idejű üzenetküldéssel teremti meg a gyors reagálás lehetőségét: az EVO szoftverből szabadon szerkeszthető, szöveges üzenet küldhető a targoncának (a kiválasztott targoncán jelenik meg az üzenet) vagy a kezelőnek (a kezelő által vezetett targoncán jelenik meg az üzenet), a kezelő pedig az érintőképernyő segítségével nyugtázhatja az üzenetet. (Például: „A targoncát hozza az 1-es üzembe!”, vagy „Jelentkezzen a műszakvezetőnél!”)

Meghatározott eseményeknél előre beállított automatikus értesítés – email vagy SMS – is küldhető a munkatársaknak (pl. műszakvezetőknek, emelőgép ügyintézőnek, szerviz technikusoknak). Gyakran használt funkció az erős ütközés esetén értesítés küldése a menedzsernek és a műszakvezetőnek, vagy esedékes szerviz előtt 30 órával email küldése a szerviz szolgáltatónak.

TruckLOG automatikus értesítés

Amiért ajánljuk Önnek…

TruckLog elemzés, riport

Elemzések, riportok

A rendszer által mért és naplózott adatokból standard elemzések és riportok segítenek Önnek, hogy elemezze cége anyagmozgatási hatékonyságát (pl. targonca és kezelő kihasználtság, ütközések száma targoncák és kezelők szerint, műszakos ellenőrzés targoncánként, hibák típusa). A riportok egyedi és összesített formában is elérhetők és kinyomtathatók, az adatok további felhasználás céljából pedig Excel-fájlként (.xlsx) exportálhatók.

Amiért ajánljuk Önnek…

  • A mért adatokat és eseményeket a felelős vezető számára gyorsan, áttekinthető és érthető formában, valós időben mutatja be.
  • Az információk online elérése gyors beavatkozást tesz lehetővé, és a hatékonyságnövelés kiindulópontjaként tud szolgálni.
  • A standard riportok a szervezeten belül könnyen megoszthatók, kommunikálhatók.

Extra szolgáltatások

SEBESSÉGKORLÁTOZÓ ZÓNARENDSZER

Az opcionálisan elérhető sebességkorlátozó zónarendszer automatikusan beállítja a targonca megengedett maximális sebességét az Ön által meghatározott zónákba való belépéskor és kilépéskor. A leggyakrabban használt kültéri-beltéri zónák mellett egyéb felhasználási terület lehet a gépek egyes területekről történő kitiltása, belépésük megakadályozása (pl. targonca forgalom elől elzárt terület, robbanásveszélyes raktár stb.).

GPS NYOMKÖVETÉS

Az opcionális GPS modul használatával a targonca és a targoncakezelő munkavégzése térkép alapon is nyomon követhetővé válik, segítve ezzel a munka koordinálását. A térképen láthatóvá válik a targonca jelenlegi pozíciója, a korábban megtett útvonala és az ütközések helyszíne. Könnyűszerkezetes és kevésbé árnyékolt épületeknél a GPS jel sokszor beltérben is fogható, így az épületen belüli mozgás is követhető.

AKKUMULÁTOR MONITORING

A kiegészítőként elérhető TruckLOG akkumulátor menedzsment rendszer információt ad arról, hogy egy-egy akkumulátort melyik targoncában és melyik kezelő használta, hány százalékos töltöttségi szintig használták, feltöltötték-e 100%-ra, mi volt a legmagasabb áramfelvétel, mennyi áramot vettek ki a használat során, és hogy hány töltési ciklusnál jár a telep. Mindezeket analitikus és összefoglaló riportok formájában is megnézheti.

Kapcsolat

Felkeltette érdeklődését megoldásunk? Örömmel tájékoztatjuk bővebben innovatív, intelligens targonca megoldásainkról és az iparági legjobb gyakorlatokról. Lépjen velünk kapcsolatba!

Hírlevél

Ha szeretne értesülni az okos targonca megoldások újdonságairól, az iparágat érintő hírekről és az ezzel kapcsolatos tapasztalatainkról vagy gondolatainkról, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hírlevél feliratkozás

Írjon nekünk

Kérjük, töltse ki az alábbi mezőket! Miután megkaptuk üzenetét, hamarosan jelentkezni fogunk.

Kapcsolati űrlap