Keresés
Close this search box.

Targonca gyalogos- és ütközésvédelmi rendszer

Ismerős a probléma?

Bár a gyalogosokat számtalan előírás védi a veszélyes üzemekben (például, hogy az állványrendszerek között mozgó targoncák forgalmát el kell választani a gyalogosokétól), de vannak olyan helyszínek, ahol az emberek és az emelőgépek közös teret használnak. Ilyenkor fennáll az ütközéses baleset veszélye!

Szintén súlyos problémát okoz, ha az ütközés nem emberrel történik, hanem egy másik targoncával! Ilyenkor előfordul, hogy a targoncán kívül a környezetben vagy az áruban is keletkezik kár, de a kézzel fogható veszteségen túl a közvetett hatások is lehetnek nagy hatással (pl. kényszer leállás, csúszás, kötbér stb.).

Targonca gyalogosvédelem

Van megoldásunk!

Rendszerünk rádiófrekvenciás érzékelői segítenek a gyalogosok és targoncák azonosításában, így munkatársai a targoncák által is használt terekben biztonsággal végezhetik munkájukat. A targoncán és a gyalogoson lévő RF egységek érzékelik egymást, és az előre meghatározott távolságban riasztani kezdenek. A targonca-gyalogos találkozás mellett a targonca-targonca ütközésekre is figyelmeztet a rendszer. Fényjelzés, hangjelzés és rezgés segít a veszély időben történő felismerésében.

Ugyanezt a célt szolgálja a járművekre felszerelhető lézerfény is, amely a targonca közvetlen 1-2 méteres közelében egy figyelmeztető lézercsíkot vetít a gép köré („lézerszoknya”). Így a targonca közeledtekor a gyalogosok időben észlelik a fényt, és ezáltal óvatosabban tudják a gép környezetét megközelíteni.

A modern kamerarendszerek és képfelismerő algoritmusok is segítik az ütközések elkerülését. Azoknál a vállalatoknál, ahol kötelező fényvisszaverő biztonsági mellényt viselni, ott a gépre telepített kamerarendszerünk képes felismerni a közelben lévő gyalogosról visszaverődő fényt és rögtön riasztani kezd, így elkerülhető a baleset.

Mindhárom megoldás elősegíti az ütközéses balesetek számának csökkentését, amelyek személyi sérüléssel járhatnak, illetve konkrét és közvetett anyagi kárt egyaránt okozhatnak.

Kapcsolat

Felkeltette érdeklődését megoldásunk? Örömmel tájékoztatjuk bővebben innovatív, intelligens targonca megoldásainkról és az iparági legjobb gyakorlatokról. Lépjen velünk kapcsolatba!

Hírlevél

Ha szeretne értesülni az okos targonca megoldások újdonságairól, az iparágat érintő hírekről és az ezzel kapcsolatos tapasztalatainkról vagy gondolatainkról, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hírlevél feliratkozás

Írjon nekünk

Kérjük, töltse ki az alábbi mezőket! Miután megkaptuk üzenetét, hamarosan jelentkezni fogunk.

Kapcsolati űrlap