Keresés
Close this search box.

Targonca ütközésérzékelés

Ismerős a probléma?

„A bajnak és a kárnak soha nincs gazdája!” „Nehéz felelősségre vonni a gondatlan és nemtörődöm gépkezelőket!” „Rendszeresek a targoncával okozott ütközések, károk, és a sérülések javítása roppant költséges!” – Európai statisztikák szerint minden egy egységnyi targoncában okozott kár további kilenc egységnyi kárral jár együtt a környezetben!

Van megoldásunk!

Egy beépített szenzor érzékeli a targoncával okozott vagy a targoncában bekövetkezett ütközéseket és naplózza az eseményeket a kezelői adatokkal együtt. Az ütközések ereje alapján Ön „alacsony”, „közepes” és „erős” kategóriákat hozhat létre. Erős ütközés esetén – igény szerint – a rendszer blokkolja a targonca működését, illetve egy előre beállított késleltetési idő után üzemen kívül helyezi a targoncát, amit csupán megfelelő jogosultsággal rendelkező kártyával lehet újraindítani.

Targonca ütközésérzékelés

A targonca ütközésérzékelő rendszer felépítése és működése

G-szenzor

A targoncán elhelyezett gyorsulásérzékelő szenzor három irányban méri a targoncát ért erőhatásokat: fel-le, előre-hátra, oldalirányban.

Kezelőazonosítás

A targoncát csak egyedi, névre szóló kártyával tudják használni, így az ütközési adatok személyhez kötődően kerülnek naplózásra.

Letiltás

Erős ütközés észlelésekor a targonca lelassítható, lekapcsolható vagy üzemen kívül is helyezhető. Ilyen esetben a blokkolt gépet csak az erre jogosult vezető oldhatja fel.

Állítható határértékek

Irányonként állítható a gyenge-közepes-erős ütközési határérték, így a működési környezethez igazíthatóak a riasztási küszöbök.

Értesítések

A rendszer azonnal e-mail vagy SMS értesítést küld a gépet ért erőhatásról, ütközésről.

Riportok, kimutatások

A naplózott adatok visszakereshetők, illetve online rendszer esetén a szoftveres felületen összefoglaló riportok formájában elemezhetők.

Márkafüggetlen rendszer

A megoldás márkafüggetlen, így bármilyen gyártmányú, típusú, évjáratú targoncára felszerelhető.

Helymeghatározás

Az ütközés helye zóna alapú és GPS alapú helymeghatározással is beazonosítható.

Akár önálló megoldásként

A rendszer a TruckLOG targonca flottamenedzsment részeként, illetve önálló megoldásként is elérhető.

Amiért ajánljuk Önnek…

Kapcsolat

Felkeltette érdeklődését megoldásunk? Örömmel tájékoztatjuk bővebben innovatív, intelligens targonca megoldásainkról és az iparági legjobb gyakorlatokról. Lépjen velünk kapcsolatba!

Hírlevél

Ha szeretne értesülni az okos targonca megoldások újdonságairól, az iparágat érintő hírekről és az ezzel kapcsolatos tapasztalatainkról vagy gondolatainkról, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hírlevél feliratkozás

Írjon nekünk

Kérjük, töltse ki az alábbi mezőket! Miután megkaptuk üzenetét, hamarosan jelentkezni fogunk.

Kapcsolati űrlap