Keresés
Close this search box.

TEHERBÍRÁS ÉS A SÚLYPONT TÁVOLSÁG

Fogalomtár > TEHERBÍRÁS ÉS A SÚLYPONT TÁVOLSÁG

A targoncák teherbírását nemzetközi szabványokban rögzített módon határozzák, illetve adják meg. Például az 1500 kg teherbírásnál az emelőoszlop függőleges állásában értendő. De ez soha nem egyedüli adat, mindig szükséges megadni milyen teher súlyponttávolság esetére érvényes.

Például: Q= 1500kg/500mm. Ha egy EUR raklapon (800x1200mm) az áru tömege 1500 kg, akkor keresztben felvéve a súlypont távolság 400 mm, a teher biztonsággal kezelhető. Ha a raklapot hosszában emelik fel, akkor a súlypont távolság 600 mm, ekkor a targonca megbillenhet, és ezt a billentő nyomatékot tovább növeli, ha az emelőoszlopot előre billentik. Ebben az esetben például 4 m emelési magasságon a targonca szinte biztosan felbillen. Tehát látható, hogy a targonca teherbírást mindig a súlyponttávolsággal együtt kell értelmezni.

További tudástár anyagok

PIN KÓD vs. SMART KÁRTYA

A targoncát használó vállalatok egyik folyamatos problémája az indítókulcsok kezelése. Az egyik leggyakoribb hiba, hogy a kulcsot benne hagyják a targoncában, ami szabálytalan és jogosulatlan

Tovább olvasom »

ÜZEMÓRÁK JELENTÉSE

A belsőégésű motorral hajtott targoncánál a beindított motor, az elektromos targoncánál a bekapcsolás keletkezteti a Bekapcsolt üzemórát (a targoncák jellemzően ezt jelzik ki). A Használatban

Tovább olvasom »

Hírlevél

Ha szeretne értesülni az okos targonca megoldások újdonságairól, az iparágat érintő hírekről és az ezzel kapcsolatos tapasztalatainkról vagy gondolatainkról, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hírlevél feliratkozás

Írjon nekünk

Kérjük, töltse ki az alábbi mezőket! Miután megkaptuk üzenetét, hamarosan jelentkezni fogunk.

Kapcsolati űrlap